lördag 13 april 2013

Löpning i snöblask och halka, CX och kramp

Rubriken är en kort sammanfattning av dagens pass som förutom det innehöll energi och glädje. Efter två veckor med en seg förkylning så har energin återvänt.
Vaknade till + 1 och mer eller mindre slaskig nederbörd och jag började fundera på hur jag skulle lägga upp dagens pass.
Alternativen var:

  •  cykla till gymmet, springa därifrån och sen CX och cykla hem.
  • springa till gymmet, slänga in ryggsäcken och fortsätta springa, CX och sedan ta sig hem på något sätt
  • cykla/springa till gymmet och sen springa på löpbandet innan CX
Vädret gjorde att det inte lockade att cykla hem efter CX och att springa på löpbandet inne kändes också sådär.

Det hela slutade med att jag sprang knappt 30 min genom skogen med ryggsäcken på och kom till gymmet lagom för att hinna byta till torra kläder innan CX. Det var inte kallt men blött, slaskigt och halt att springa. Gick inte att springa så fort bitvis men det var ändå så skönt att känna att kroppen är med igen. 
Det var slaskigt och blött och så här efteråt så skulle jag ha valt neopren-strumporna för trots att jag hade ullmax så blev det kallt om fötterna. Det gick liksom inte att ta sig torrskodd hur man än gjorde. Försökte man ta sig runt de stora pölarna så hamnade man i snöslasket istället.
CX-passet är nog ett av de bästa jag gjort. Kände att jag hade bra kontakt i övningarna och trots att det var 2 veckor sen förra passet så orkade jag pressa på så mycket att jag fick kramp på baksidan av låren på slutet. 
Ser fram emot tisdag när det är CX igen. Innan det bör jag hinna med ett par löppass också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar